София 1138, ул.Самоковско шосе №2Л,ТЦ Боила
+359 (2) 917 55 87; +359 (2) 917 55 88 info@arista-bg.com
Блог за художнически материали и пособия

АКРИЛНИ БОИ – GAME COLOR и МАСТИЛО – GAME INK

vallejo_post

АКРИЛНИ БОИ – GAME COLOR
Game Color са специална селекция акрилни бои за моделисти и колекционери на фантастични или военни игри. Гамата на Game color е специално подбрана да съдържа всички цветове, които се използват при фантастичните фигури. Боите покриват чудесно пластмаса и метал и базирани на нова естествена смола са устойчиви на напукване и абразия.

Боите се разстилат гладко и покриват голяма площ лесно и без да оставят следи от четката (разреждат се с вода) – характерното им качество ги прави иделни както за финни детайли, така и за миниатюрни художествени разработки. Боите са с наситена пигментация, съхнат бързо и когато изсъхнат напълно, са водоустойчиви. Боите Game Color могат да бъдат разреждани с вода и смесвани едни с други. Грешките могат да бъдат корегиране веднага с вода или малко количество алкохол. Боите Game Color се предлагат в 17 мл пластмасово шишенце с капкомер, устойчиво на разливане.

Боите Game Color са създадени според Европейските норми и стандарти, не съдържат запалими, токсични или други опасни за здравето съставки.

МАСТИЛО – GAME INK
Мастилото Game Ink е създадено от нова растителна смола и се използва за рисуване на модели и фигури и специално за създаване на светлосенки. Когато се нанася върху вече нанесен цвят или грунд той подчертава чертите и извивките на фигурата. Мастилата могат да се смесват с боите Game Color или с медиумите.
Разредител (Thinner) 17мл.
Може да се използва както с боите Game Color, така и с мастилата Game Ink, като намалява визкозитета на цветовете при детайлна работа или светлосенки.
Медиум металик (Metallic Medium) 17ml.
Може да се използва както с боите Game Color, така и с мастилата Game Ink, като придава на цветовете металически отенък.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Боите Game Color са създадени специално за модели от видео игри и размерът на тези миниатюри изисква по-течна консистенция на боята. Вискозитета на боите при основните цветове Model Color е 4000-6500 сентипози. 8-те цвята Washes и 10-те цвята мастила Game Ink са дори по-малко вискозни и по-течни.
Мастилата Game Color Inks имат по-голямо съотношение на пигмент в тях, в сравнение с Washes, и съдържат повече акрилна смола. Това прави мастилата по-устойчиви, те са по-гъсти и могат да се разреждат и смесват помежду си по-лесно. Всички Washes, както името говори, са много течни. И двата продукта са транспарентни и се използват за светлосенки и блендиране (избелване), както и за подчертаване на детайлите. Когато се положат на цялата повърхност на модела, те обогатяват и променят финалния цвят.
Тези бои не са създадени за работа с аерограф. Те съхнат много бързо в аерографа, затова препоръчваме Model Air, които са специално създадени за аерограф.

Коментарите са затворени.