София 1138, ул.Самоковско шосе №2Л,ТЦ Боила
+359 (2) 917 55 87; +359 (2) 917 55 88 info@arista-bg.com
Блог за художнически материали и пособия

Най-новата техника за приложници: Sospeso Transparente (Обемен декупаж)

Техниката SOSPESO TRASPARENTE (Обемен декупаж) е създадена от италианската дизайнерка Моника Алегро. Тя е базирана на използването на известните в декупажа хартиени носители (салфетки, декупажна хартия, снимки и др.) и термофилм, създаден специално за техниката SOSPESO TRASPARENTE.

Технологията

1. От хартиения носител се изрязва избраната фигура, като за разлика от традиционния декупаж, при изрязването се оставя допълнителен отстъп от контура на фигурата.

2. Чрез специално декупажно лепило (лепилото е разработено на базата на акрилна смола и е подходящо за залепяне на салфетки, декупажна хартия и текстил върху термофилмите. То е термоустойчиво, прозрачно, течно и лесно за разнасяне), изрязаната фигура се залепва върху специално създадения термофилм, който се предлага във формат А4 и основно в два варианта:

а) STN-FILM NEUTRAL прозрачен

б) STNB-FILM WHITE бял

Термофилмите не са токсични и лесно се огъват (моделират) на ниска температура, без риск от преждевременно втвърдяване!

Arista_Nay-novata-ehnika-za-prilojnici_Pic3 Arista_Nay-novata-ehnika-za-prilojnici_Pic2

3. Вече залепената фигура се изрязва внимателно, точно по контура.

4. За да се моделира фигурата в 3D формат, се зарязват необходимите прорези.

5. Моделирането на фигурата се извършва с помощта на специалните дървени инструменти с различни накрайници, върху специално разработената за целта латексова, мека подложка, много устойчива на продължителна работа, като поетапно различните части на фигурата се подгряват на обикновена чаена свещ.

6. След завършване на моделирането на отделните елементи на фигурата, следва окончателното монтиране (сглобяване), чрез топъл силикон или секундно лепило.

Материалите за техниката можете да откриете тук.

 

Още няма коментари.

Напиши коментар