София 1138, ул.Самоковско шосе №2Л,ТЦ Боила
+359 (2) 917 55 87; +359 (2) 917 55 88 info@arista-bg.com
Блог за художнически материали и пособия

Златни идеи за един златен Великден!

Великден е обичан от малки и големи не само, защото няма работа и училище, а и защото в този период човек може да тества креативността си. Боядисването на яйца е традиция, която носи незабравими емоции – резултатът е красиво арт творение, което понякога дори не искаш да изядеш, а да поставиш във витрина.
Дамите пък често използват празника като опция да зашеметят „конкуренцията“ и да блеснат с най-невероятните яйца. Наистина може да блеснете тази година, като заслепите всички със златни яйца!
Разбира се, това няма да се получи успешно със стандартната боя за яйца, а ви трябват специални декоративни бои за украса с метален златен ефект. Можете да намерите такива на марката Viva Decor на страхотни цени в магазините на Ариста.

 

Какво още ви трябва?

Яйца (няма значение дали са бели или охра, боята е силно покривна), четка за боядисване (средно дебела) и дървени шишове по желание.

 goldene-ostern-step-1

Снимка: Viva Décor

 

1. Подгответе яйцата

Ако ще боядисвате цели яйца, е добре да ги изтъркате добре, след като сте ги сварили, за да подсигурите гладка и суха повърхност.

В случай,че искате да създадете нещо по-различно, пробийте две малки дупка в двата края на сурово яйце и духайте (не е толкова лесно, колкото изглежда, може да си извикате малки помощници), докато съдържанието не излезе и яйцето не стане напълно кухо. След това поставете дървения шиш в дупката, така че да стигне до другия край на яйцето, но без да стърчи от него.

goldene-ostern-step-2

Снимка: Viva Decor

 

2. Време е аз боядисване

Тук не се изисква голяма философия, а търпение и око за детайла. Ако ще правите „кухи яйца“ на пръчка, боядисването ще бъде по-лесно, тъй като ще си помагате, държейки яйцето за пръчката.
Целите сварени яйца са малко по-претенциозни тъй като намазаната повърхност не трябва да се докосва до нищо, докато изсъхне. Заради това съображение е по-добре да боядисате първо половината яйце, да изчакате 30 минути и след това да започнете и другата страна.

easter-eggs-golden-easter-eggs

Снимка: Viva Decor

 

3. Бонус

Вашето златно яйце може да има различни приложения – ваза, свещник и т.н. За целта не изхвърляйте черупката на яйцата, с които готвите, а оцветете половинките със златни бои и изчакайте да изсъхнат (напомняме: поне 30 минути). След това може да напълните черупката с пръст и да поставите някое дребно цвете като кокиче например, или в по-романтичен план да пъхнете в обвивката малка плоска свещичка (както често правят в стъклени съдове по масите в заведенията).
Сега остава само да опитате и да създадете един незабравим златен Великден.

Още няма коментари.

Напиши коментар