София 1138, ул.Самоковско шосе №2Л,ТЦ Боила
+359 (2) 917 55 87; +359 (2) 917 55 88 info@arista-bg.com
Блог за художнически материали и пособия

GALAXY PRINT ИЛИ ГАЛАКТИЧЕСКИ ПРИНТОВЕ!

ВИНАГИ МОДЕРНИ, ВИНАГИ МАГНЕТИЧНИ И ЗАВЛАДЯВАЩИ!

Galaxy prints изниква навсякъде тези дни и е наистина много лесно да го направите сам. Може да се прилага върху различни повърхности: да направите магическа дреха, шал, обувки, калъфа на телефона си, ноктите си или друг аксесоар към Вашата визия като например бижу!

Не трябва да сте фантастичен художник, за да го направите, а само да мацвате и разбърквате боята тук там. Бяхте ли добър да рисувате с пръсти като дете? Да? Чудесно значи и с това ще сте добър!

Представяме Ви един проект на Ruby Fearless!

galaxymain

Какво ви трябва:

– Плат по избор. (В случая е черна рокля)
– Четки за рисуване.
– Гъбички.
– Бои за текстил (В случая използвани бои Pebeo-Setacolor Opaque и бои Pebeo-Setacolor Opaque Shimmer)
– Чист плот (повърхност за работа) с покривка
– Палитра за смесване на цветовете
– Тиксо

ДА ЗАПОЧНЕМ РАБОТА:

ПОДГОТОВКА:

Пригответе какво ще рисувате и използвайте тиксото върху повърхноста която НЕ желаете да рисувате. Аз исках изчистени линии по моята рокля и да нарисувам само гърбът й, затова облепих ръбовете на роклята (където са шевовете). Може да сложите обикновен найлон (какъвто намерите) от вътрешната страна на текстила, за да не пропие боята от другата страна.

СТЪПКА 1:

Започнете с най-тъмния цвят и направете точки по цялата повърхност.  За да изсветлите тези точки и да може да покриете по-голяма площ, използвайте гъбичка и започнете да преливате и разнасяте. Аз използвах боя за текстил за тъмни тъкани Pebeo Setacolor цвят Shimmer Jet Black номер (79). На тъмната основа изглежда като тъмно моряшко виолетово.

Полезен съвет: Разнасяйте с гъбичката смело, но не е необходимо да покривате цялата площ някои части може да си останат чисто черни.

 

СТЪПКА 2:

По същият начин започнете да нанасяте и по-светлия син цвят. Аз използвах Pebeo Setacolor цвят Shimmer Electric blue номер (69), което по-късно смесих и с бяло за по светлите места. Нанасяйте по повърхността синьото като на места го нанасяте и върху вече нанесения по-тъмен цвят. Може да направите малко звезди (точки), но само няколко на този етап.

Полезен съвет: Не се притеснявайте ако не е перфектно, на този етап трябва да е разхвърляно и различно. Обърнете посоката нанасяйте на боята, нанасяйте и избърсвайте боята (все едно протривате).

 

СТЪПКА 3:

Започваме да нанасяме по-ярките цветове. Аз използвах Pebeo Setacolor цвят Vermilion номер (26), който първоначално размесих в палитрата с Shimmer Jet Black и направих точки, които разнесох. След това нанесох и чисто червено на места. Смесих същото червено и с жълто, за да направя оранжево. Използвах моето оранжево, за център на моите галактически изображения.

Полезен съвет: Не се притеснявайте, че размесвате толкова много тъй като ви трябват малки струпвания навсякъде.

 

СТЪПКА 4:

Сега вече може да станете креативни. Вземете с четка от жълт цвят, в моя случай Pebeo Setacolor цвят Buttercup номер (13) и започнете да пръскате върху вече заформените кръгове и струпвания смело и щедро. Вземете и малко розово и направете същото. Моят готов цвят е Pebeo Setacolor цвят Shimmer orient номер (64), но може и да си го направите с повечко смесване на палитрата с червено, синьо и бяло. За по-голяма дълбочина на повечето места добавях и от моето направено оранжево. След като сте доволни от Вашите галактически кръгове и преливания сте готови и за финалните щрихи – звездите. Може да ги направите с бял цвят Pebeo Setacolor цвят White номер (10) или за по-голям ефект Pebeo Setacolor цвят Shimmer Pearl номер (44)

Полезен съвет: Влезте в Google и разгледайте различни galaxy prints за повече вдъхновение. Предимството е, че винаги ще сте уникални, защото никога не може да стане едно и също!!!

 

СТЪПКА 5 – ФИНАЛЪТ:

Оставете рисунката да изсъхне. Обърнете текстила от обратната страна, сложете кърпа между рисунката, за да не залепне при фиксирането и започнете да гладите с ютия на силна степен и без пара. Гладете навсякъде около 3-5 минути, за да може да се фиксира добре всичко. Може да се обличате J

Текстила може да се пере и в перална машина до 40 градуса.

Още няма коментари.

Напиши коментар